In Groningen groeien steeds meer kinderen op in een gezin waar nauwelijks geld is voor een gezond ontbijt, nieuwe kleren of een lidmaatschap van de sportclub. Alle kinderen verdienen een kans om mee te doen. Daarom fietsen Mariëlle en Martijn, twee maatschappelijk betrokken avonturiers uit Groningen, een route van 20.000 km naar het Cninese Tijanjin. De thuisblijvers in Groningen realiseren hetzelfde aantal kilometers met verschillende acties verspreid door de stad Groningen.

Het doel van deze actie is om minimaal 500 kinderfietsen in te zamelen. Daarom vragen we iedereen die nog een oude kinderfiets werkloos in de schuur heeft staan om deze te doneren. De makers van WerkPro Stallingen halen de fiets op, knappen ‘m op en via Stichting Leergeld krijgt de fiets een nieuwe blije eigenaar.

Ons doel: voor ieder kind een fiets! We fietsen 20.000 kilometer en heel Groningen trapt mee.

Trap je mee?

Door alle inzamelingsacties ontstaat een kilometerslange route van gedoneerde kinderfietsen. Volg vooral ook de Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de activiteiten. https://www.facebook.com/fietsenvoorkinderfietsen/

Bekijk de website: https://fietsenvoorkinderfietsen.nl/ voor meer informatie over de acties of doneer direct een fiets!