Over Stallingen

Schoon, heel en veilig. Dat is hoe we Fietsstad Groningen het liefste zien. Bij Stallingen staat de fiets centraal. Het beheren van fietsenstallingen, het opruimen en registreren van weesfietsen en het repareren van kapotte fietsen. Maar de fiets is slechts een middel.

De missie van Stallingen is dat onze werknemers (weer) aan het werk kunnen. Ons doel is dat ze een dagritme opbouwen, werknemersvaardigheden leren en representatief zijn. De afstand tot de arbeidsmarkt verschilt – en daarom verschilt ook de begeleiding per persoon.

Stallingen zet zich sinds 1982 in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor onze werknemers (deelnemers) is het werk dagbesteding of onderdeel van een zorgtraject. We zijn 365 dagen per jaar en 7 dagen per week actief. Onze opdrachtgevers zijn de gemeente Groningen, de RuG en een aantal scholen in Groningen. 

Het werk
Onze beheerders zijn verantwoordelijk voor hun stalling. Ze zijn altijd bezig en trainen hun sociale vaardigheden in de omgang met bezoekers of als fietsverkoper. Dit geeft onze werknemers de vrijheid om hun werkdag zelf in te delen.

Naast stallingsbeheer zijn er meer werkzaamheden: bijvoorbeeld chauffeurswerk, het registreren en het repareren van fietsen. Het werk verschilt per afdeling.

WerkPro Stallingen vindt de ontwikkeling van haar deelnemers belangrijk. We bieden werk-leerplekken fietstechniek aan, een VCA-cursus en certificaten in bijvoorbeeld gastheerschap en veilig werken.

Stallingen door WerkPro

Ontstaan

In 1981 is de Bewaakte Rijwielstalling opgericht door een aantal enthousiaste vrijwilligers van het voorlichtingsproject Delinquentie en Samenleving. De eerste activiteit was een rijwielstalling bij de Hoornse Plas. Vanaf dat moment is het aantal activiteiten uitgegroeid tot 25 permanente en 3 mobiele stallingen. Door een fusie met de Stichting Werkgelegenheidsprojecten is de Bewaakte Rijwielstalling in november 1995 opgehouden te bestaan als zelfstandige organisatie. Als deel van Stichting Werkgelegenheidsprojecten zijn de Bewaakte Rijwielstallingen na een fusie in 1997 onderdeel geworden van WerkPro.

Missie en visie WerkPro

Missie
Werk voor iedereen, dat is waar WerkPro voor staat. In onze werkbedrijven zetten mensen werkende weg stappen naar zelfstandig leven, wonen en werken. De begeleiding is gericht op versterken van individuele mogelijkheden en een betere arbeidsmarktpositie.

Visie
Werk geeft waarde. WerkPro zet zich in voor een samenleving waarin iedereen meedoet, met mogelijkheden om ieders talenten te kunnen benutten.

Onderdeel van:

Contact

Protonstraat 6
9743 AL Groningen
stallingen@werkpro.nl
050 577 40 25

Openingstijden

Protonstraat 6
ma t/m vr: 7.30 - 16.00 uur